latinica  ћирилица
23/09/2017 |  20:47 ⇒ 21:21 | Аутор: РТРС

Одбојкашице Србије у четвртфиналу ЕП

Одбојкашице Србије савладале су Холандију, у другом колу групе Д Европског првенства, и тако избориле пласман у четвртфинале.
Одбојкашице Србије - Фото: Getty Images
Одбојкашице СрбијеФото: Getty Images

Одбојкашице Србије одиграле су фантастично другу утакмицу на ЕП и очитале лекцију репрезентацији Холандије у три сета - 29:27, 25:17, 25:23.

Изабранице селектора Зорана Терзића су на старту шампионата који се одржава у Азербејџану и Грузији побиједиле Чешку са 3:0 по сетовима, док је Холандија са 3:1 била боља од Белгије.

Била је то права рапсодија српских дјевојака против фавориткиња за медаљу на овом ЕП.

Водиле су противнице 3:8 и 13:18, имале су четири везане сет лопте у првој дионици, али Српкиње су се бориле до преокрета. И поред девет грешака дошле су до вођства уз чак 13 поена сјајне Тијане Бошковић, док је њена имењакиња Малешевић одрадила огроман посао на пријему и у одбрани. И тај сет је одредио даљи ток утакмице.

У наставку - одбојка за уживање. Функционисало је баш све. Сервис, блок, напад, одбрана, грешака готово није ни било... "Сијевали" су асови и фантастични потези, и потпуно су разбиле противнице у другом сету, што су у трећем послије нешто неизвјесније борбе само потврдиле за тријумф.

Највећи допринос дала је Тијана Бошковић са чак 27 поена, по 14 су имале Бранкица Михајловић и Стефана Вељковић, а Јована Стевановић осам. Код "лала" су боље од осталих биле Лонеке Слотјес са 12 и Селест Плак са једним мање.

У првом мечу другог кола Д групе Чешка је савладала Белгију са 3:1 (19:25, 25:23, 28:26, 25:19). У посљедњем, трећем колу Србија ће сутра играти против Белгије.