latinica  ћирилица
24/09/2017 |  10:07 | Аутор: РТРС

Из Сарајева покушавају да избришу Хрвате

Посланик у парламенту ФБиХ Иван Муса тврди да је, према одлуци Уставног суда БиХ, сасвим јасно да је без измјена Изборног закона немогуће и расписати, а камоли провести опште изборе наредне године.
Парламент ФБиХ - Фото: РТРС
Парламент ФБиХФото: РТРС

Он сматра да је, према одлуци Уставног суда БиХ, врло тешко да политичко Сарајево понуди рјешење, "а основни разлог је што сада то из политичког преварантског изборног модела, који је био, прелази у политичко-математички".

- Из Федерације БиХ је протјерано 170.000 Хрвата, углавном с простора које је Сарајево контролисало. Тешко је математички наћи "Комшића 3" - тврди Муса за данашњи загребачки Вечерњи лист, издање за БиХ.

Према његовом мишљењу, кључ свега је да политичко Сарајево не жели да призна Хрвате у БиХ, ослањајући се на устаљеност њихове преваре од самог референдумског питања за независност БиХ па до данас.

Он наводи да је могуће расписати изборе по ономе што је остало од Изборног закона БиХ, ако типови таквог стајалишта теже да од БиХ направе бордел "А категорије".

Муса наводи да је у БиХ високи представник "незаобилазна квака" и да је БиХ протекторат.

- Ако би високи представник опет по трећи пут након таквих избора правио власт, тада се заиста треба запитати о каквом се овдје праву ради, о каквој је демократији ријеч, каквим институцијама, каквим лажима. Дефинитивно би тада били у праву они који кажу да је БиХ пропао пројекат - истиче Муса.

Извор: СРНА