latinica  ћирилица
25/09/2017 |  16:20 ⇒ 18:19 | Аутор: РТРС

Реконструисан Дом здравља у Козарској Дубици (ВИДЕО)

У Козарској Дубици завршена је реконструкција зграде Дома здравља. Урађеним су задовољни су и пацијенти и запослени у овој здравственој установи. У адаптацију и реорганизацију амбуланти породичне медицине и педијатрије уложено је више од 200.000 КМ. Средства су обезбиједили ресорно министарство и општина Козарска Дубица.
Дом здравља у Козарској дубици - Фото: РТРС
Дом здравља у Козарској дубициФото: РТРС

Десет година улагања у дубички Дом здравља уродило је плодом. Пацијенти су задовољни и условима, али и услугом.

Квалитетна здравствена услуга неће изостати ни у наредном периоду, уз боље услове рада за 82 медицинска радника.

- Сада је много лакше радити, радници су задовољни, ми смо задовољни, а самим тим и наши пацијенти - истиче Дијана Буразор, доктор опште праксе у Дому здравља.

Директор Дома Владо Карагић истиче да су значајна средства уложена у реконструкцију овог објекта.

- Има још улагања, али то су ситни детаљи. Мислим да је Дом здравља у Дубици у задовољавајућем стању - каже Карагић.

Објекат у Дома здравља попримио је нови изглед, све је рађено у складу са свјетским стандардима. Завршетком овог пројекта, 80 одсто објекта је реконструисано. Преостало је реновирање првог спрата.

- Општина ће настојати да, заједно са Владом Српске, односно Министарством здравља, а можда и са неким страним донаторима, обезбиједимо средства у сврху потпуне реконструкције овог објекта - рекао је начелник општине, Раденко Рељић.

Министар здравља и здравствене заштите Српске Драган Богданић рекао је у овој општини у реконструкцију и изградњу и опремање амбуланти уложено око 1.700.000 КМ у протеклом периоду.

У протеклих 10 година Влада и ресорно министарство уложили су око 47 милиона КМ у примарну здравствену заштиту, на подручју Републике Српске.