latinica  ћирилица
07/10/2017 |  12:00 ⇒ 19:32 | Аутор: РТРС

Влада Српске помаже Брчко дистрикт (ВИДЕО)

Субвенционисање у потрошњи електричне енергије, помоћ у изградњи инфраструктуре, смањење таксе за добијање држављанства Републике Српске... Ове погодности за грађане Брчко дистрикта, само су неки од резултата успјешне сарадње Владе и руководства Српске са дистриктом.
Брчко - Фото: РТРС
БрчкоФото: РТРС

У Брчко дистрикту инвестиција Републике Српске је све више. Економски пројекти, које Влада Српске спроводи у складу са Арбитражном одлуком, значајни су за грађане.

- Влада Републике Српске је, кроз субвенционисане цијене електричне енергије, дистрикту Брчко у протеклом периоду донирала око 27 милиона КМ, што је сигурно највећа донација коју је дистрикт икад добио - каже градоначелник Брчко дистрикта Синиша Милић.

Уз све то, почела је изградња моста у Крепшићу, вриједног 690.000 КМ. За неопходну документацију, Влада Српске издвојила је 65.000 КМ, желећи на тај начин да помогне грађанима Брчког и свима који саобраћају овим путем.

Милић каже да изградња моста у Крепшићу представља један од капиталних инфраструктурних пројеката.

Такође, грађанима дистрикта, који желе да добију држављанство Републике Српске такса је са 100 смањена на 10 КМ, па је до сада то право остварило око 14.000 грађана Брчког.

Брчаци не крију да су задовољни односом Српске према дистрикту. Види се то, кажу, у економији, социјалној политици, па и култури и спорту.

У дистрикту чине напоре на уједначавању тржишта са остатком БиХ. Тако ће ускоро, на иницијативу градоначелника Милића, Дистрикт донијети закон према којем се лож уље неће моћи, као до сада, сипати у аутомобиле на бензиским пумпама. Више реда у финансијском сектору најављено је и увођењем фискалних каса од Нове године.