latinica  ћирилица
07/10/2017 |  16:37 ⇒ 21:00 | Аутор: РТРС

Бореновић: Усвојена Декларација о будућности Српске (ВИДЕО)

Партија демократског прогреса усвојила је Декларацију о будућности Републике Српске и Програм обнове на Осмом програмском сабору у Бањалуци, која обухвата јасне циљеве странке до 2025.године.
Бранислав Бореновић - Фото: РТРС
Бранислав БореновићФото: РТРС

ПДП нуди мирну будућност и ради на томе да Српска добије економију 21.вијека, рекао је предсједник странке Бранислав Бореновић, поручујући да су спремни за годину дана да уђу у Владу Српске и остваре циљеве из Програма обнове.

Након Осмог програмског сабора ПДП-а, одржаног у Културном центру "Бански двор", Бореновић је рекао новинарима да ПДП нуди мирну будућност и ради на томе да Српска добије модерну економију 21. вијека.

"Дефинисали смо шта од данас до 2025. године треба направити у сваком сегменту друштва да би Српска била економски богата и да у њој људи могу живјети од свог рада", рекао је Бореновић.

Он каже да су понуђени планови запошљавања, јер је потребно да у Српској ради 350.000 грађана, након чега би се просјечна пензија могла повећати на више од 500 КМ, а просјечна плата на више од 1.000 КМ.

Бореновић је рекао да је припремљен и детаљан план демографске обнове Српске, према коме би значајан новац био исплаћиван за свако наворођенче, као и за материнске додатке мајкама са троје, четворо и више дјеце.

Почасни предсједник ПДП-а Младен Иванић је навео да је та странка, док је била на власти, стабилизовала финансијски сектор, те оставила банкарски сектор најјачим.

"То је доба када су предузећа из Федерације БиХ почела да преносе своја сједишта у Српску јер је ту било стабилније. Српска је тада издржала огромне притиске међународних институција у смислу уставног урушавања Српске", рекао је Иванић.