latinica  ћирилица
07/10/2017 |  20:45 ⇒ 21:05 | Аутор: РТРС

Актив жена СНСД посјетио Педијатрију болнице у Бијељини (ВИДЕО)

Поводом Недјеље дјетета, Актив жена СНСД-а из Бијељине посјетио је Педијатрију бијељинске болнице.
Актив жена СНСД посјетио Педијатрију бијељинске болнице - Фото: РТРС
Актив жена СНСД посјетио Педијатрију бијељинске болницеФото: РТРС

Наталитет је у опадању и први корак ка рјешавању тог проблема јесте одлука Владе Републике Српске да уведе накнаду за незапослене породиље у износу од 405 марака.

Брига о дјеци треба да буде континуирана, рекла је Тања Бошњаковић, предсједница Актива жена.

"Прва седмица октобра свима нама треба да је приоритет јер је она посвећена нашој дјеци, која су наша будућност и у коју морамо улагати", истакла је Бошњаковићева.

Она је упозорила да се укидање накнада дјеци са посебним потребама не смије дозволити или, како је рекла, да се дјеци која су изузетно талентована онемогући одлазак на нека такмичења само зато што немају одређена финансијска средства.

"Увијек морамо да радимо на помоћи дјеци, не само у првој седмици октобра", рекла је Бошњаковићева новинарима.

Она је напоменула да је Влада Републике Српске донијела одлуку да се накнаде од 2018. године за незапослене породиље сваког мјесеца исплаћују у износу од 405 КМ.

"Очекујемо да ће ово помоћи подизању наталитета, јер смо свјесни да је у опадању, те је неопходно свакодневно да размишљамо и радимо како бисмо то спријечили", рекла је Тања Бошњаковић.

Помоћник директора Болнице за медицинска питања Микајло Лазић истакао је, уз захвалност женама СНСД-а, да су дјеца најрањивија категорија, али и најугроженија, те да свако скретање пажње на дјецу, нарочито болесну, доприноси да се права дјеце унапређују.