latinica  ћирилица
08/10/2017 |  08:52 | Аутор: РТРС

Магла смањује видљивост, учестали одрони

Магла јутрос смањује видљивост на путевима у вишим предјелима, у котлинама и уз ријечне токове у Републици Српској и Федерацији БиХ, а возачима се савјетује додатан опрез и због учесталих одрона, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Пут - Фото: РТРС
ПутФото: РТРС

Застоји или краће обуставе саобраћаја могу се очекивати на дионицама на којима је због радова измијењен режим вожње и регулисан привременом саобраћајном сигнализацијом.

У току су радови на дионицама магистралног пута Лончари-Брчко један /граница Републике Српске и Брчко дистрикта/ и Брчко два /граница Републике Српске/Брчко дистрикт/ - Доња Буковица због чега долази до измјена у режиму саобраћаја.

У првој фази, која ће трајати до 31. октобра нема значајних измјена у одвијању саобраћаја, јер радови неће бити изводиђени на магистралном путу, па ће само доћи до успоравања саобраћаја.

У првој фази од 1. новембра до 30. априла саобраћај ће бити преусмјерен на обилазни пут са десне стране /из првца Брчког/.

Обустављен је саобраћај на магистралном путу Љубогошта-Пале у тунелу Каловита брда због његове санације, а возила се преусмјеравају на обилазницу у непосредној близини.

Саобраћај је обустављен и на дионици магистралног пута Бијељина-Главичице кроз улице 27. марта и Српске војске у Бијељини, па се теретна возила преусмјеравају на обилазницу, а путничка возила на градске улице.

У току је реконструкција водоводне мреже на дијелу магистралног пута Невесење један-Невесиње два у градској зони, због чега је измијењен режим саобраћаја.

Због санације клизишта на регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила преусмјерен је на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На дионицама регионалних путева Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево и Укрина-Горња Вијака због активираног клизишта саобраћа се једном саобраћајном траком, наизмјенично.

На подручју Бањалуке данас ће у кругу бивше касарне "Крајишких бригада" у Залужанима бити одржан картинг сусрет на новоуређеној картинг стази. Манифестација почиње у 14.15 часова, а организатори су Ауто-мото савез Републике Српске и Ауто-мото друтшво "Бањалука".

У ФБиХ у току су радови на магистралном путу код градског моста у Коњицу, као и у мјесту Доњи Хаџићи. Током дана, на оба локалитета, саобраћај се одвија једном траком, наизмјенично.

Извор: Срна