latinica  ћирилица
08/10/2017 |  15:36 | Аутор: РТРС

ПДП: Референдум би требало да буде одржан за нешто више од мјесец дана

Патрија демократског прогреса саопштила је данас да је скупштинска одлука о референдуму у Републици Српској о Суду и Тужилаштву БиХ ступила на снагу и да би он требало да буде одржан за нешто више од мјесец дана.
ПДП -
ПДП

Из ПДП-а наводе да /предсједник Републике Српске/ Милорад Додик не може да зна како ће се опозиционе странке изјаснити по овом питању, јер ће њихов став бити познат када до референдума и дође.

ПДП пита Додика колико је до сада одржано сједница Комисије за спровођење референдума, колико ће се штампати референдумских листића и да ли ће он поново из буџета предсједника Српске издвојити новац за референдумску кампању.

"На ова питања смо очекивали Додиков одговор, јер вријеме за одржавање референдума тече, а не да плаче за ставом опозиције", наводи ПДП.

У саопштењу се наводи и да је ПДП очекивала да Додик данас саопшти грађанима "докле су стигле припреме за референдум у Републици Српској, а не да се кукавички поново крије иза опозиције у Српској".

"И док се ми бавимо програмом обнове и будућности Републике Српске, не интересује нас Додиков страх, већ спровођење одлука Народне скупштине које је управо он лично иницирао", наводи се у саопштењу ПДП-а.

Извор: СРНА