latinica  ћирилица
08/10/2017 |  15:38 | Аутор: РТРС

Надал убједљиво до титуле у Пекингу

Први тенисер свијета Рафаел Надал наставио је са сјајном сезоном и убједљиво дошао до титуле на туниру из серије 500 у Пекингу.
Надал (Фото:Hugo Philpott/UPI.) -
Надал (Фото:Hugo Philpott/UPI.)

Надал је у финалу декласирао Аустралијанца Ника Кирјоса резултатом 6:2, 6:1 и стигао до шесте титуле у сезони, чиме је вјероватно овјерио чело АТП листе на крају године.

Пошто је на старту турнира спасао двије меч лопте у дуелу са Луком Пујем, "Бик са Маљорке" се прошетао кроз Пекинг и уписао 75. трофеј у каријери.

Редом су падали Карен Качанов, Џон Изнер, Григор Димитров, прије него што је пргавом Аустралијанцу препустио само три гема - у првом гему меча је спасао брејк лопту захваљујући лошој одлуци линијског судије, а онда у финишу тог дијела направио фуриозну серију.

Са два лагана брејка је повео 1-0, а онда наставио да демолира нервозног противника.

Кирјос се средином првог сета изнервирао због једне спорне лоптице и трага који није видио, па је услиједила жучна расправа са судијом Мохамедом Лајанијем. Ник је толико инсистирао и био вулгаран, да је добио двије опомене, па би сваки сљедећи преступ значио крај меча.

Видно изнервиран је правио почетничке грешке, осјетио је и бол у десној руци, што је Шпанац зналачки искористио и посао завршио за нешто више од сат и по времена.

Он се тако реванширао ривалу за пораз на Мастерсу у Синсинатију и повео резултатом 3-2 у међусобном скору.

Турнир у Пекингу игран је за наградни фонд од 3.028.080 долара.

Извор: Б92