latinica  ћирилица
09/10/2017 |  13:20 | Аутор: РТРС

Обиљежен почетак полицијске обуке

На потписивању уговора о почетку основне полицијске обуке 19. класе кадета Полицијске академије, он је рекао да је ово до сада највећа класа, односно да је ријеч о 224 кадета, од којих се 12 обучава за Полицију Брчко дистрикта.
Полиција Републике Српске - Фото: РТРС
Полиција Републике СрпскеФото: РТРС

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је да сваки кадет који заврши обуку на Полицијској академији аутоматски добија посао у МУП-у Српске. Нагласио је да је циљ подмлађивање кадрова у МУП-у Српске, као и омогућавање права на пензију оним полицајцима који су испунили услове за то.

Шеф Полиције Брчко дистрикта Горан Писић изјавио је да већ двије године брчанска полиција шаље кадете на основну полицијску обуку у Управу МУП-а Српске за полицијско образовање.

Начелник Управе за полицијско образовање Миле Шикман рекао је да ће обука трајати 13 мјесеци и да ће у том периоду кадети стећи теоријско, али и практично знање. Он је истакао да је обука сложена и комплексна, али као таква и најбоља гаранција да МУП Српске има полицајце који могу одговорити задацима.

Извор: СРНА