latinica  ћирилица
09/10/2017 |  13:54 | Аутор: РТРС

Ветерани: Није упитан референдум о Тужилаштву и Суду БиХ

Удружење Ветерани Републике Српске саопштило је послије ослобађајуће пресуде Орићу да више није упитна потреба за одржавање референдума о непризнавању Тужилаштва и Суда БиХ на простору Републике Српске.
Ветерани Републике Српске - Фото: РТРС
Ветерани Републике СрпскеФото: РТРС

Ветерани оцјењују као срамотну ову пресуду, за коју наводе да је најбоља поука и порука српском народу и његовим политичким вођама.

Да бисмо референдуму као највишем степену слободе изјашњавања грађана у Републици Српској вратили основни смисао, потребно је да Народна скупштина са том одлуком на истом референдуму постави још једно питање које гласи:"Подржавате ли да `борци-ветерани Одбрамбено-отаџбинског рата и чланови њихових породица уживају посебну заштиту у складу са законом?`", наводи се у саопштењу.

Ветерани истичу да би ово додатно питање вратило потребни патриотски капацитет најзаслужнијима за стварање и одбрану Републике Српске, као и њиховим потомцима, те тако се дефинисало посљедњи рат као Одбрамбено-отаџбински.

"Истовремено би скинуло маске са свих оних који се куну у Републику Српску, а посвећени су само интересима својих странака и личним амбицијама", истакли су Ветерани.

Извор: СРНА