latinica  ћирилица
09/10/2017 |  14:12 ⇒ 17:45 | Аутор: РТРС

Кривокућа: Будућност у интернет куповини

Предузеће "Поште Српске" прати у корак развој информационих технологија и своју будућност управо види у интернет куповини, јер ко год нешто купи преко интернета - поштар му то мора донијети на кућни праг, рекла је на прослави Свјетског дана поште у Фочи директор овог предузећа Јасминка Кривокућа.
Јасминка Кривокућа (Архив) -
Јасминка Кривокућа (Архив)

Она је навела да су "Поште Српске" издржале одвајање Телекома и поштанске штедионице, као и угрожавање традиционалног вида пословања развојем информационих технологија, али зато уводе и развијају нове видове услуга, попут електронског слања новца и куповине путем интернета.

"Опстали смо, добро послујемо и пратимо нови тренд информационих технологија. Прилагођавамо се, јер само тако можемо да опстанемо", рекла је Кривокућа.

Помоћник министра саобраћаја и веза Републике Српске Дијана Обрадовић истакла је да су "Поште Српске" велики и здрав систем, који ради много у правцу редизајнирања старих и усавршавања нових услуга.

"Потребне су одређене инвестиције и степен знања и стручности, а `Поште Српске` имају веома развијен информационо-комуникациони систем и сматрамо да ће у доброј мјери одговорити новим потребама тржишта. У доброј мјери су већ ушли у тржиште када је ријеч о достави пошиљки које се наручују онлајн", навела је Обрадовићева.

Она је додала да се те пошиљке уручују преко достављача и да се пуно полаже на праћење тог рада да се добије одређен степен квалитета и безбједности, који се тражи од оваквог система.

Свечани дефиле поштара Српске, у коме су представљени транспортна возила и опрема, поводом Свјетског дана поште - 9. октобра, ове године одржан је на улицама Фоче, након чега су на градском тргу уручене награде најбољим радницима по радним јединицама.

Један од награђених, поштар Татомир Гвозденовић, једини је радник сеоске поште у Кравицама, у општини Братунац.

"Пошта је повратничка, предратна је била скроз уништена. За пет година, колико ради, успјели смо да је подигнемо из прашине, тако да позитивном послујемо", нагласио је Гвозденовић.

Награду је добио и Станко Ербез, главни благајник поштанског центра у Фочи.

"Потребно је да се према својој фирми односите као према властитој кући и да превазиђете бирократске баријере, да остварите фин однос са корисницима и да им приближите поштанске услуге", каже Ербез, који у овом предузећу ради већ 30 година.

Начелник општине Фоча Радисав Машић напоменуо је да "Поште Српске" успијевају да обавезе према грађанима испуњавају благовремено и изразио очекивање да ће ово предузеће, упркос развоју савремених технологија, остати институција без које се не може и на коју се сви грађани могу ослонити.

На свечаности је истакнуто да "Поште Српске", превозећи пошиљке, возилима дневно пређу око 8.000 километара, мопедима и бициклима више од 1.500, док поштари дневно препјешаче више од 15 километара куцајући на врата домова свих грађана Српске.

Извор: СРНА