latinica  ћирилица
09/10/2017 |  14:26 ⇒ 14:44 | Аутор: РТРС

Српска на Сајму спорта у Београду

Помоћник министра за спорт Републике Српске Драган Јаћимовић изјавио је да ће се Српска ове године, након пропуштене двије, сљедећег мјесеца представити спортским савезима из Србије и грађанима на Сајму спорта у Београду.
Београд - Јаћимовић и Удовичић, састанак - Фото: СРНА
Београд - Јаћимовић и Удовичић, састанакФото: СРНА

Јаћимовић је новинарима након састанка са вршиоцем дужности помоћника министра за спорт Србије Дарком Удовичићем рекао да је данас разговарано о томе да током Сајма буду потписани споразуми који су битни за савезе и у Србији и Српској.

"Нећемо причати само о спорту, већ и о туризму. Промовисаћемо мјеста гдје се репрезентативци из Србије могу спремати за своја такмичења. Знамо да су одбојкаши Србије имали припреме на Палама и изразили задовољство и због гостопримљивости и зато што Република Српска увијек са радошћу дочекује репрезентативце Србије", казао је Јаћимовић.

Он је додао да су током састанка разговарали и о размјени перспективних спортиста из Републике Српске у Србију и из Србије у Републику Српску, те о пројекту "Мали сајам", којим би требало да буде промовисан спорт за све категорије.

"И Министарству Србије и Републике Српске су дјеца у првом плану тако да нам је циљ да изведемо што више дјеце на терене, паркете, на зелене стазе и све оно што би ми требали да учинимо заједно да имамо и здраву Србију и здраву Републику Српску", оцијенио је Јаћимовић.

Он је додао да ће Министарство спорта Републике Српске уз помоћ Министарства омладине и спорта Србије покушати да овај пројекат у првом кварталу сљедеће године преселе из Србије у Српску, у Бањалуку.

Састанку у Београду присуствовали су и државни секретар у Министарству омладине и спорта Србије Предраг Перуничић и представник Спортског савеза Србије Немања Свјетличић.

Извор: СРНА