latinica  ћирилица
09/10/2017 |  18:06 | Аутор: РТРС

Инцидент у Приштини: Тачијева изјава послије које је британски амбасадор напустио салу

Амбасадор Велике Британије у Приштини Рори О′Конел напустио је данас салу у Приштини, након што је косовски предсједник Хашим Тачи рекао да међународна заједница није испунила обећања дата Косову, преносе приштински медији.
Тачи (Фото:AP Photo/ Visar Kryeziu) -
Тачи (Фото:AP Photo/ Visar Kryeziu)

На представљању извјештаја "Перцепција јавног мњења о раду и мандату Специјалног суда за Косово", Тачи је оцијенио да је формирање Специјалног суда "кап правде у мору неправде", наводи Радио КиМ.

Тачи је рекао да је формирање Специјалног суда за ратне злочине тзв. ОВК дошло под притиском међународне заједнице и поновио да је "борба ОВК била праведна".

Тачи је рекао да тај суд неће судити о злочинима "које су починили Срби" током сукоба на Косову.

"Косово је одржало своју ријеч, а међународна заједница није", рекао је Тачи, након чега је британски амбасадор напустио салу.

Из Амбасаде Велике Британије у Приштини рекли су да та земља подржава напоре предсједника Тачија у смеру помирења и правде, али да је О′Конел "морао да напусти салу".

У саопштењу британске амбасаде се наводи да је амбасадор прошле недјеље јавно похвалио Тачијеве напоре, те да је и присуство амбасадора на представљању извјештаја било у том циљу.

Извор: Спутник