latinica  ћирилица
10/10/2017 |  08:02 | Аутор: РТРС

ПУ Градишка: "Рамер" на путевима од данас до 26. октобра

Радар "Рамер" од данас до 26. октобра појачано ће контролисати учеснике у саобраћају на подручју надлежности Полицијске управе Градишка гдје су од почетка године до септембра евидентиране 373 саобраћајне незгоде, од 124 због неприлагођене брзине кретања возила.
Нови радари - Фото: РТРС
Нови радариФото: РТРС

Радарски систем "Рамер" намијењен је за дигитално снимање прекршаја прекорачења брзине, односно евидентирање брзине без присуства полицијских службеника и без заустављања возила, саопштено је из Полицијске управе Градишка.

Из полиције подсјећају да мобилни радарски систем функционише у свим временским условима, а посебан ефекат постиже у ноћним условима.

Радар "Рамер" мјери брзину возила на удаљености од 500 метара и у више саобраћајних трака у оба правца. Овај радарски систем смањује и могућност корупције, јер сваки од уређаја има меморију на коју полицијски службеник не може да утиче.

Возачима који почине прекршај евидентиран "Рамером", обавјештење о учињеном прекршају доставља се на пријављену адресу пребивалишта.

Из Полицијске управе Градишка апелује да возачи моторних возила поштују саобраћајне прописе, нарочито оне који се односе на ограничења брзине кретања возила.

Извор: СРНА