latinica  ћирилица
10/10/2017 |  08:15 ⇒ 16/10/2017 | 09:20 | Аутор: РТРС

Још двије награде за филм "С руба памети" (ФОТО/ВИДЕО)

Филм "С руба памети", у продукцији Радио- телевизије Републике Српске наше новинарке Милане Мајар, добитник је још двије значајна награде.
Награда РТРС -
Награда РТРС

На 21. интернационалном телевизијском фестивалу Братина документарни филм "С руба памети" проглашен је за најбољи документарни филм у категорији "Милосрђе", а Радио-телевизија Републике Српске награђена је дипломом првог степена.

У оквиру фестивала Братина, међународни филмски фестивал Златни витез, који такође додјељује три награде за најбоља остварења, поново је, након Севастопоља, наградио остварење "С руба памети". За најбољи документарни филм Радио- телевизија Републике Српске добила је ЗЛАТНУ ДИПЛОМУ. 

Милана Мајар - награде РТРС-у за филм "С руба памети"

На фестивалу Братина, одржаном под покровитељством гувернера Московске регије, Радио-телевизија Републике Српске учествовала је заједно са 50 телевизија из Подмосковља, а пријављено је 250 филмова из 13 држава, међу којима су Србија, Бугарска, Пољска, Кина, УАЕ, Њемачка, Мексико, Бјелорусија и Летонија. 

 

Ово је четврта награда филму "С руба памети" која ове године стиже из Русије, а девета од марта ове године, када је филм завршен. 

Награда РТРС

Филм се приказује на фестивалима у Европи, Азији и Америци.