latinica  ћирилица
10/10/2017 |  09:09 | Аутор: РТРС

Интернет продаја оружја

Пиштољи, пушке, снајпери и друге врсте наоружања, те панцир прслуци и друга опрема могу се наћи путем огласа на интернету, а понуда је тако разноврсна да би се њоме могла опремити и војна јединица.
Оружје (Фото: fokus.ba) -
Оружје (Фото: fokus.ba)

Да до такве опреме често долазе и они у водама криминала потврдио је случај Амела Сејфовића, који је недавно побјегао из сарајевског затвора, па је ухваћен, а на његовом суђењу је наведено да је купио два панцирна прслука од Ајдина Т., које је користио за пљачку Раиффеисен банке на Илиџи. Суду је приложена и фото-документација писане преписке путем портала Олx.ба.

Цијене панцир кошуља, разних произвођача и модела, од оних које користи америчка војска, полицијских тактичких панцира, до дипломатских панцир кошуља крећу се од 100 до 500 КМ, а трансакција у већини случајева, како су навели продавци, иде личном примопредајом.

Када су у питању пушке, у понуди је скоро па све: карабини, снајпери, аутоматске и полуаутоматске пушке, паповке, сачмарице и разни пиштољи. Велики број продаваца наводи да приликом продаје није потребно имати дозволу за оружје тог калибра. Исто тако лако се може доћи и до "бубица", разних прислушних уређаја, чак и оних у облику стик уређаја.

Предраг Ћеранић, стручњак за безбједносна питања, међутим каже да доступност оружја не треба пуно да брине, већ то што су вијести о убиствима и покољима омиљена тема насловних страна медија.

Извор: Независне новине