latinica  ћирилица
10/10/2017 |  09:20 | Аутор: РТРС

Ана Брнабић први пут званично у Бриселу

Предсједник Владе Србије Ана Брнабић боравиће данас у првој званичној посјети Бриселу, гдје ће учествовати на сједници Комитета за спољне послове Европског парламента /АФЕТ/ и имати одвојене састанке са највишим званичницима ЕУ.
Ана Брнабић - Фото: СРНА
Ана БрнабићФото: СРНА

 
Брнабићева ће посјету Бриселу почети састанком са предсједавајућим АФЕТ-а и извјестиоцем Европског парламента за Србију Дејвидом Мекалистером, а затим ће се састати са предсједавајућим политичке групе "Европска народна партија" у Европском парламенту Манфредом Вебером.

Након тога планирано је њено обраћање на сједници АФЕТ-а, а затим састанак са европским комесаром за сусједску политику и преговоре о проширењу Јоханесом Ханом, саопштено је из Владе Србије.

Брнабићева ће се сутра састати са предсједником Европског парламента Антонијом Тајанијем, а затим са комесаром за регионалну политику ЕУ Корином Крету.

Званичну посјету Бриселу, Брнабићева ће завршити одвојеним састанцима са предсједником Европске комисије Жан Клодом Јункером и високим представником ЕУ за спољну и безбједносну политику Федериком Могерини.

Извор: Срна