latinica  ћирилица
10/10/2017 |  10:46 ⇒ 20:27 | Аутор: РТРС

Погледајте снимак привођења ухапшених у акцији "Пирамида" (ВИДЕО)

Полиција је у акцији "Пирамида" привела 18 дилера дроге са подручја Бањалуке, Приједора, Источног Сарајева, Санског Моста, Сарајева и Високог. Ухапшени су од раније познати полицији а неку су већ били кажњавани због дилања дрогом.
Хапшење - Фото: РТРС
ХапшењеФото: РТРС

Криминална група праћена је готово шест мјесеци и на крају је ухапшено 18 особа. Претресене су 23 локације у Српској и Федерацији БиХ. Највипше ухапшених је у Бањалуци, а међу њима и једна дјевојка.

Ухапшени би сутра требало да буду предати Окружном јавном тужилаштву Бањалука.

"У акцији, коју води Управа за организовани и тешки криминалитет заједно са полицијским управама и Сипом, одузето је 95 грама хериона, 1.425 грама марихуане, 23 грама кокаина и 32 грама спида", рекао је директор Полиције Републике Српске Дарко Ћулум.

Начелник Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске Дарко Илић нагласио је да је акција почела у априлу на подручју Бањалуке с циљем доказивања кривичних дјела производња и промет опојних дрога, гдје дистрибуција иде од дилера до зависника. Дрога је у Бањалуку стизала из Санског Моста преко Приједора, док је из Сарајева директно стизала у град на Врбасу.

"Базирали смо се на улично дилање, не правећи акције одузимања веће количине дроге. У протеклих шест мјесеци имали смо 20 документованих примопредаја између продавца и овисника", навео је Илић.

Према незваничним информацијама ухапшени су Мухамед Халиловић /39/, Драган Станишић /33/, Милан Пицулин /34/, Драган Максимовић /38/, Тихомир Новаковић /42/, као и Милош Дулић /36/.

Слободе су лишени и Ведран Жоља /33/, Јулија Халупа /24/, Далибор Мачак /36/, Огњен Кокић /35/, Небојша Јањић /44/, Недељко Шућур /47/, Зоран Шавија /59/, Далибор Живковић /26/, Драгомир Живковић /46/, Бранко Миливојша /55/, Неџад Башић /35/ и Един Бехремовић /48/. Девет ухапшених је из Бањалуке.

Полиција Српске прошлог мјесеца ухапсила је 28 лица у акцији кодног назива Петрићевац такође због незаконите трговине дрогом.