latinica  ћирилица
10/10/2017 |  12:01 ⇒ 14:29 | Аутор: РТРС

Радници Бање Дворови наставили штрајк

Радници Бање Дворови наставили су и данас штрајк испред зграде градске управе у Бијељини, захтијевајући исплату осам плата, путних трошкова, те деблокаду рачуна установе.
Бијељина: Радници Бање Дворови испред зграде градске управе - Фото: СРНА
Бијељина: Радници Бање Дворови испред зграде градске управеФото: СРНА

Предсједника Штрајкачког одбора Зоран Остојић поручио је да ће радници наставити протесте до петка, 13. октобра, када се очекује ванредна сједница Скупштине града, на којој ће бити ријечи о проблемима Бање и запослених.

Остојић је рекао да Градска управа за два мјесеца, од када трају протести радника Бање Дворови, није понудила никакво рјешење за проблеме у тој установи.

"Бићемо ту да нас не би заборавили, ако они уопште имају рјешење. Не очекујемо много, јер смо и досад много пута били изиграни", рекао је Срни Остојић.

Он је додао да је градоначелник Бијељине Мићо Мићић сада преузео на себе да ријеши одређене проблеме, као прво да се одблокира рачун Бање.

Радник Бање Дворови Снежана Продановић рекла је да је јучерашњи састанак са градоначелником Мићићем текао у позитивном смјеру, али да ће запослени Бање Дворови наставити да се окупљају на протестима како би ставили свима до знања да су радници "изнад свега" и да се боре прије свега за своје плате, па тек онда за оставке руководства.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић изјавио је јуче након састанка са радницима да је стечај најгоре могуће рјешење за њих, јер би остали без посла, те да ће у петак бити одржана сједница градског парламента на којој ће се покушати наћи рјешење.

Он је додао да је руководство Бање јуче поднијело оставке, као и да је Град помагао ову установу у протеклом периоду у складу са својим могућностима.

Извор: СРНА