latinica  ћирилица
10/10/2017 |  12:17 | Аутор: РТРС

"Електо-Бијељина" - настављено смањење дистрибутивних губитака

Из предузећа "Електро-Бијељина" наводе да је током девет мјесеци ове године настављено смањење дистрибутивних губитака, што је потврда системског и одговорног приступа овом проблему.
Електро Бијељина - Фото: РТРС
Електро БијељинаФото: РТРС

Портпарол предузећа Слободан Ђаламић рекао је Срни да од јануара до септембра дистрибутивни губици износе свега 7,66 одсто, док су у истом периоду прошле године били 8,28 одсто.

Ђаламић наводи да су нижи губици забиљежени и у септембру ове године и износе 6,18 одсто, што је за око 0,8 одсто бољи резултат од губитака у септембру 2016.

"Ови резултати су постигнути највише захваљујући борби против неовлаштене потрошње електричне енергије", каже Ђаламић.

За девет мјесеци ове године откривено је 149 случајева неовлаштене потрошње струје, при чему су обрачуната 2,2 милиона киловат-часова електричне енергије и фактурисано је више од 270.000 КМ.

"Други битан фактор је и велики број контрола мјерних мјеста, као и нови, рестриктивнији Кривични закон, који регулише ову област, што је свеукупно утицало на несавјесне купце", каже Ђаламић.

Он је најавио да ће у наредном периоду радници "Електро-Бијељине" наставити активности на одржавању ниских дистрибутивних губитака, с циљем да предузеће заврши ову годину још успјешније него прошлу, која је до сада била најуспјешнија.

Извор: СРНА