latinica  ћирилица
10/10/2017 |  13:45 ⇒ 13:46 | Аутор: РТРС

Аргентинци не спавају због квалификација за СП

Незапамћено напете и неизвјесне јужноамеричке квалификације за Мундијал у Русији, ноћас од 1.30 часова, улазе у финиш.
Аргентина - Колумбија - Фото: ТАНЈУГ
Аргентина - КолумбијаФото: ТАНЈУГ

За три мјеста која директно воде у Русију и једно које гарантује квалификације у посљедњем колу бори се чак шест репрезентација стијешњених у четири бода разлике.

Бразил је одавно обезбиједио визу за Русију, али зато до посљедњег минута дрхте јаки Суарезов и Каванијев Уругвај, а затим Фалкаова и Џејмсова Колумбија. Нико не гарантује ни Санчезовом Чилеу, двоструком узастопном јужноамеричком шампиону, да ће догодине пут Русије.

Ипак, у најтежем положају је актуелни вицешампион свијета Месијева Аргентина. Гаучоси посљедње коло квалификација дочекују с истим бројем бодова као и Перу. Имају и идентичну гол-разлику (+1), али Перуанци су дали чак десет голова више од "слабашне" Аргентине. Зато је она сада испод линије и уочи самог финиша нема ни мјесто које води у додатне квалификације.

Аргентинци посљедњи сусрет играју у гостима код Еквадора, али ни побједа код једне од само три селекције (од десет укупно) које немају шансе за пласман на Свјетском првенству не гарантује им директни одлазак у Русију.

Извор: Агенције