latinica  ћирилица
10/10/2017 |  14:07 ⇒ 14:11 | Аутор: РТРС

Игокеа - хит АБА лиге

Игокеа је опет хит АБА лиге. Шампион БиХ је упркос тешком распореду остварио двије побједе против тимова који су кандидати за трофеј- Будућности и Цедевите.
Игокеа - Шампион БиХ - Фото: РТРС
Игокеа - Шампион БиХФото: РТРС

Црвена звезда једина је непоражена екипа у лиги, а Александровчани се налазе у групи тимова који имају по двије побједе и један пораз. У прве три утакмице најкориснији играч Игокее био је Ђорђе Милошевић са индексом успјешности 70, а уз капитена Вука Радивојевића (индекс успешности 54) који је мотор и прави вођа.

Ђорђе Милошевић, најбољи играч Александровчана на отварању сезоне, каже да се велики рад коначно исплатио.

- Презадовољни смо, могли смо имати и три побједе да је било мало више среће. Али да нам је неко понудио скор 2-1 прије почетка сезоне објеручке бисмо то прихватили. Нећемо стати на овом радићемо још напорније и покушаћемо што боље да се припремимо за оно што нас очекује, а то је утакмица против МЗТ-а која нам је изузетно важна. Неизмерну захвалност дугујем тренеру Бајићу, прије његовог доласка моја минутажа је била много мања што је утицало на самопуздање. Он ми је дао слободу и настојим то оправдати и на неки начин био је подршка у напредовању – рекао је Милошевић.

Тренер Драган Бајић након сјајног отварања сезоне спушта лопту на земљу и истиче да ове побједе неће значити ништа уколико тим не настави са добрим партијама. Каже да је задовољан својим избором, није тражио алиби, а тврдио је да овај тим има карактер.

Друга АБА лига стартује данас, а у њој ће учествовати 12 клубова. Босна и Херцеговина у том такмичењу имаће два представника: сарајевску Босну и Зрињски из Мостара. Кошаркаши Босне из Сарајева вечерас од 18 часова на свом терену дочекују Вршац.

Извор: Блиц