latinica  ћирилица
10/10/2017 |  18:56 ⇒ 18:58 | Аутор: РТРС

Ердоган: Вучић велика прилика за регион

Србија је кључна земља за Балкан, а предсједник Александар Вучић велика прилика за цијели регион због просперитета мира и суживота у региону, изјавио је предсједник Турске Реџеп Тајип Ердоган на Пословном форуму Србија-Турска.
Београд (Фото:beograd.in) -
Београд (Фото:beograd.in)

"Као премијер сам прије седам година боравио у Србији, а данас као предсједник изражавам задовољство што сам у посјети и желим да захвалим пријатељу Вучићу пред свима вама, у своје име и у име делегације и свих гостију", рекао је Ердоган.

Он је навео да је турски пословни свијет све више заинтересован за Србију и да је квалитетна радна снага изузетно значајна за нова улагања и остваривање конструктивних пројеката.

Ердоган је истакао да 8.000 људи ради у турским компанијама у Србији и да је циљ да се до краја године српско-турска спољнотрговинска размјена повећа на 1,2 милијарде долара.

Он је нагласио да Балкан не смије да буде познат по неповољној атмосфери, већ треба да буде регион гдје ће се повећати просперитет и заједнички живот.

Ердоган је додао да има за циљ да се Турска позиционира у 10 економија свијета, те да постоји могућност веће сарадње са Србијом, посебно у области комуникација и транспорта.

Предсједник Србије Александар Вучић позвао је привреднике из Турске да инвестирају у Србији и поручио да нигдје неће наћи боље услове за пословање и инвестирање.

"Ко год вам у окружењу понуди боље услове, дођите код нас, ми ћемо да поправимо наше услове и добићете за пет одсто боље услове него било где друго у окружењу и за то вам лично гарантујемо, и Влада Србије, и ја", рекао је Вучић.

Извор: СРНА