latinica  ћирилица
11/10/2017 |  11:17 | Аутор: РТРС

Жријеб за СП: Србија може и до трећег шешира, али...

Послије осам година паузе репрезентација Србије играће на Свјетском првенству и сада већ почињу калкулације који би јој противници одговарали.
Јунак побjеде: Александар Пријовић - Фото: ТАНЈУГ
Јунак побjеде: Александар ПријовићФото: ТАНЈУГ

"Орлови" су одлично одиграли квалификације, завршили као први у групи испред Републике Ирске, Велса и Аустрије, а одличан циклус завршили су тријумфом над Грузијом у Београду.

Жријеб за групе на Мундијалу биће одржан првог децембра, док ће прије тога бити организовани баражи за преостала непопуњена мјеста која воде у Русију.

Србија се тренутно налази у четвртом шеширу, али постоји шанса да, уколико јој се неки резултати поклопе, национални тим Србије "скочи" и у трећи шешир, послије испадања Сједињених Америчких Држава и расплета у јужноамеричким квалификацијама.

Ни то неће бити лако јер је потребно да се испуне два од три потенцијална услова – пласман Грчке на СП кроз бараж, неуспјех Сенегала у афричким квалификацијама и тријумф Новог Зеланда против Перуа у интерконтиненталном баражу.

Грци су завршили као други у групи Х и неће бити носиоци на жријебу за бараж, Сенегал држи прво мјесто са осам бодова у својој групи афричких квалификација и у новембру га очекује одлучујући двомеч са Јужном Африком којој треба право чудо да овјери пут у Русију.

Сенегалци су први са осам бодова, два више и утакмицом мање од Буркине Фасо и Зеленортских острва који се састају у посљедњој рунди.

Перу је велики фаворит против Новог Зеланда и има шансу да игра на Свјетском првенству први пут послије 1982. године.

Међутим, уколико будемо имали среће, постоји шанса да се домогнемо трећег шешира и избјегнемо јаче противнике приликом жријеба.

Свјетско првенство у Русији игра се од 14. јуна до 15. јула сљедеће године.

Извор: Б92