latinica  ћирилица
11/10/2017 |  15:39 | Аутор: РТРС

Пленковић о Агрокору: Очувати привредну стабилност и радна мјеста

- Предсједник Владе Хрватске Андреј Пленковић рекао је данас у вези са случајем "Агрокор" да је у овом тренутку битно да се, након донесеног закона о ванредној управи у том концерну, очувају привредна стабилност земље и радна мјеста.
Андреј Пленковић - Фото: klix.ba
Андреј ПленковићФото: klix.ba

"Једини и основни циљ је да се дође до реструктурисања и договора са дужницима", рекао је Пленковић хрватским медијима.

Одговарајући на оптужбе власника "Агрокора" Ивице Тодорића да је министар привреде давала кредите том концерну док је радила у приватном сектору, Пленковић је рекао да је "Мартина Далић била у банкарском сектору прије много година".

На констатацију да мали добављачи неће пристати на отпис дугова већи од 15 одсто, Пленковић је поручио да повјериоци морају допринијети проналажењу одрживог рјешења.

"То је процес, ванредна управа дјелује шест мјесеци, а пред нама је осталих девет мјесеци рада ванредне управе у раду са повјериоцима. У том процесу очекујем и квалитетно реструктурисање, као и одрживост компаније", рекао је Пленковић.

Он није хтио да одговори на питање да ли ће га ситуација у вези са "Агрокором" политички коштати.

Хрватски Сабор је са 113 гласова за изгласао одлуку о оснивању Комисије за "Агрокор", чији је задатак да року од шест мјесеци испита све околности у вези са овим концерном од дана његовог оснивања до данас, те да парламенту предложи закључке.

Извор: Срна