latinica  ћирилица
11/10/2017 |  18:10 ⇒ 19:58 | Аутор: РТРС

Подршка отварању пословне зоне на мјесту "Фамос Корана"

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да подржава план начелника општине Пале Бошка Југовића да фабрика "Фамос Коран" буде откупљена и претворена у индустријску и пословну зону.
Додик о суду и тужилаштву - Фото: РТРС
Додик о суду и тужилаштвуФото: РТРС

"Са Владом /Републике Српске/ рјешава се питање `Корана` и те локације која је једина могућа за будућу индустријску и пословну зону", рекао је Додик новинарима на Палама, наводећи да је већ дозначен одређени износ како би та локација била откупљена од суда, односно из ликвидационог поступка, и постала власништво општине.

Он је истакао да подржава активности локалне управе и начелника општине у обнављању градске инфраструктуре и додао да ће, уз помоћ недавно одобрених средстава Владе Србије намијењених Палама, бити успјешно окончана реконструкција комплетне путне инфраструктуре у овом мјесту.

Подсјећајући да је данас посјетио мјесто радова на Јахорини, Додик је рекао да су на овој планини отклоњени неки проблеми у вези са путном инфраструктуром.

"Биће изграђен пут који ће омогућити бржу комуникацију у самом зимском центру", навео је Додик и констатовао да ће тиме већ ове године значајно бити отклоњене гужве и створени услови за угоднији боравак на овој олимпијској планини.

Када је ријеч о изградњи нове болнице у Источном Сарајеву, Додик је рекао да је данас добио увјеравања да су рокови одрживи и да ће ова здравствена установа у септембру идуће године сигурно бити завршена и опремљена.

Он је најавио да ће Влада Републике Српске са локалним структурама размотрити њихове планове за идућу годину, прије свега када је ријеч о путевима.

Према Додиковим ријечима, у 2018. години требало би да буде реконструисано 450 километара магистралних и регионалних путева који су основ за развој привреде и саме Републике Српске.

Након посјете Јахорини и тунелу "Каловита брда" чија је санација у току, предсједник Српске се дружио са грађанима Пала.

Извор: СРНА