latinica  ћирилица
11/10/2017 |  19:26 | Аутор: РТРС

Руски коментатор напустио пренос послије судијских "грешака" (ВИДЕО)

Владимир Николскиј, локални коментатор, напустио је директни телевизијски пренос утакмице трећег ранга такмичења између Торпеда и Текстила, пошто је судија у два минута пропустио да досуди два пенала за домаћи тим.
Фудбал (илустрација) - Фото: ФОНЕТ
Фудбал (илустрација)Фото: ФОНЕТ

При резултату 1:1, цијели стадион у Владимиру видио је како је гостујући голман у шеснаестерцу оборио домаћег нападача, али судија је фаул "извукао" на ивицу казненог простора.

Ситуација се таман мало смирила, али је послије слободног ударца лопта погодила у руку гостујућег дефанзивца, а судија показао да се игра настави.

Ту је већ суђење превршило сваку мјеру што се Николског тиче, па је коментатор послије двоминутног монолога, гдје је судију меча назвао "срамотом за руски фудбал", одлучио да напусти коментаторско мјесто.

"Гледајте фудбал без коментатора", рекао је Николски и напустио радно мјесто.

Утакмица је завршена резултатом 1:1, а предсједник Торпеда, као и навијачи домаћег тима, у потпуности су пружили подршку резигнираном коментатору.

Николски се није покајао због свог поступка, већ је био и поносан на себе како се суздржао да не опсује током преноса.

Занимљиво је да је у трећем рангу руског фудбала уобичајено да меч коментарише члан домаћег клуба, како телевизијске станице не би морале да шаљу екипе на путовања дуга по неколико хиљада километара. 

Извор: РТС