latinica  ћирилица
12/10/2017 |  11:13 ⇒ 11:19 | Аутор: РТРС

Полицијска управа Бањалука: Провјера новчаних казни и казнених бодова

Полицијска управа Бањалука подсјећа грађане да путем "СМС сервиса" могу да провјере податаке и добију обавјештење из регистра Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске о статусу личних докумената, новчаним казнама, уплатама и казненим бодовима.
Полицијска управа Бањалука (Фото: glasbosne.com) -
Полицијска управа Бањалука (Фото: glasbosne.com)


"СМС сервис" омогућава једноставну и брзу провјеру добијања података о тренутном статусу личне карте, возачке дозволе или путне исправе и укупном износу казнених бодова.

За сваку од наведених услуга постоји текст који се шаље на јединствен број 091/110-122 и то за провјеру статуса личне карте шаље се порука "ЛК", за возачку дозволу "ВД", за пасош "ПИ", за регистрацију возила "регистрација" размак и регистарска ознака.

Услов за кориштење овог сервиса је да грађанин лично пријави број свог мобилног телефона организационој јединици МУП-а Српске, надлежној за издавање личних докумената у којој има пребивалиште или боравиште.

Цијена услуге је 0,10 КМ по посланој поруци, а услугу сервиса могу користити сви грађани без обзира на мобилног оператера чији су претплатници.

Из Полицијске управе Бањалука саопштено је да се детаљне информације о кориштењу сервиса могу добити на интернет страници МУП-а Српске.

Извор: Срна