latinica  ћирилица
12/10/2017 |  15:37 | Аутор: РТРС

"Боксит": Најбољи пословни резултати од оснивања компаније

Компанија "Боксит" из Милића остварила је за девет мјесеци ове године најбоље резултате од оснивања, према свим параметрима којима се мјери успјешност пословања, саопштено је данас из ове компаније.
Боксит - Фото: РТРС
БокситФото: РТРС

У сектору рударство производња руде, у односу на исти период прошле године, већа је за 52 одсто, продаја за 25 одсто, а приход за 35 одсто.

У сектору саобраћај приход на домаћем тржишту већи је за 27 одсто, а у међународном превозу за 50 одсто.

У истом периоду у сектору грађевинарство приход је повећан за 90 одсто, а екстерна реализација, што је посебно важно за тај сектор, већа је четири пута.

За 14 одсто је већи приход у сектору машинство и електроодржавање. У сектору фабрика намјештаја и масивних плоча приход је већи за 35 одсто, а екстерна реализација за 78 одсто.

У сектору комерцијално-производни послови приход је увећан за 51 одсто, а продаја робе на мало у Робној кући "Боксит" за 24 одсто.

У сектору угоститељство и туризам приход је већи за седам одсто.

Сектор производња хране - производња конзумних јаја једини је остварио негативни финансијски резлтат, због поремећаја на тржишту, иако је имао производњу од 40.200.000 конзумних јаја.

"Током септембра и овај сектор исказао је позитиван пословни резултат, а с обзиром на то да је цијена конзумних јаја на тржишту боља, те да се ових дана усељава јато од 100.000 кока носиља, с разлогом очекујемо да ће и овај сектор до краја године имати добар производни и финансијски резултат", истиче се у саопштењу.

На нивоу Компаније, у односу на прошлу годину, деветомјесечни пословни приход већи је за 48 одсто, остварени финансијски резултат за 585 одсто, продуктивност, мјерена по запосленом, већа за 37 одсто, а економичност за осам одсто.

За шест одсто је већа рентабилност мјерена посредством добити кроз ангажована средства, а у опрему и капиталне објекте уложено је 5.000.000 КМ властитих средстава, што је за 35 одсто више у односу на прошлу годину.

За девет мјесеци ове године запослено је 227 лица.

"Са разлогом очекујемо да ће тренд успјешног пословања бити настављен и да ће се пословна година завршити као најуспјешнија до сада", наглашава се у саопштењу предсједника компаније "Боксит" Рајка Дукића.

Извор: СРНА