latinica  ћирилица
13/10/2017 |  16:46 ⇒ 21:12 | Аутор: РТРС

Тегелтија и Томаш потписали споразум о донацији вриједној 100.000 КМ (ВИДЕО)

Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија потписао је данас у Прњавору са начелником те општине Дарком Томашем споразум о донацији 100.000 КМ за санацију Основне школе "Меша Селимовић" у Насеобини Лишња, истичући да је ријеч о реализацији првог пројекта који се финансира из донаторских средстава Владе Србије одобрених Српској.
Прњавор: Тегелтија - Томаш -
Прњавор: Тегелтија - Томаш

"Општина Прњавор кандидовала је пројекат реконструкције школе у Насеобини Лишња. Они су први били спремни и ово је први пројекат који смо потписали. Заједно са Прњавором Влада Републике Српске је одобрила пројекат и општини Пале", рекао је Тегелтија.

Он је честитао руководству општине Прњавор што су били оперативни и први припремили потребну документацију.

"На њима је сада да у најкраћем периоду изаберу извођача и да радови на овој школи буду завршени у што је могуће краћем року, на задовољство свих који иду у ту школу и свих који су обезбиједили донаторска средства", нагласио је Тегелтија.

Он је истакао да ово није једини пројекат који је Влада Републике Српске заједно са општином Прњавор реализовала у овој години и да неће бити ни посљедњи.

Тегелтија је поручио да се са добром администрацијом може лако и брзо сарађивати.

Укупна вриједност пројекта је око 130.000 КМ, а општина Прњавор ће обезбиједити потребну разлику за реализацију пројекта.

Томаш је прецизирао да ће у Основној школи "Меша Селимовић" бити урађено централно гријање, спољашња термоизолација школе и замијењена столарија.

Он је подсјетио да је Влада Републике Српске у овој години у оквиру разних пројеката у општини Прњавор уложила 1,5 милион КМ.

За санацију Основне школе "Никола Тесла" у Прњавору уложено је 700.000 КМ, захваљујући Влади Републике Српске обезбијеђено је 250.000 КМ којима ће бити завршена изградња пјешачких стаза у неколико улица, посредством предузећа "Путеви Републике Српске" обезбијеђена су средства за санацију Улице Владе Винчића.

Томаш је најавио да ће у неколико наредних дана почети изградња кружног тока на улазу у град.

"У овој години Влада Републике Српске је обезбиједила и 80.000 КМ за рјешење проблема са централним гријањем у Основној школи `Милош Црњански` у Поточанима. Имамо информацију да ће нам у наредних десетак дана бити одобрена и средства за прекривање школе `Петар Кочић` у Шибовској", истакао је Томаш.

Томаш је рекао да је то најбољи показатељ да Влада Републике Српске размишља о општини Прњавор.

Извор: СРНА