latinica  ћирилица
16/10/2017 |  10:27 | Аутор: РТРС

Бањалука - почиње јесење уређење града

У Бањалуци данас почиње јесења акција чишћења и уређења града која ће трајати до 10. новембра, саопштено је из Градске управе.
Чистоћа Бања Лука - Фото: РТРС
Чистоћа Бања ЛукаФото: РТРС

Начелник Одјељења за комуналне послове Петар Билчар рекао је да је циљ да суграђанима буде омогућено да сав отпад, изузев грађевинског, изнесу на мјеста одређена за то, као и да буде прикупљено што више опалог лишћа, отпада и смећа из ријека и потока.

"Отпад ће моћи да буде одложен у постављене контејнере, као и на друга мјеста приступачна возилима за одвоз", навео је Билчар.

Акција ће од данас до 30. октобра бити реализована у градским мјесним заједницама на десној обали Врбаса и сеоским мјесним заједницама које гравитирају магистралном путу Бањалука-Јајце и платоу Мањаче, а од 30. октобра до 10. новембра у градским мјесним заједницама на лијевој обали Врбаса и сеоским мјесним заједницама које гравитирају магистралном путу Бањалука-Приједор и путу Бањалука-Бронзани мајдан.

Билчар је подсјетио да је акција уређења града успјешно реализована и прољетос, те позвао грађане да се укључе у ове, јесење, активности, чији је циљ што чистији град и спречавање стварања дивљих депонија.

Билчар је додао да се акција реализује у сарадњи са грађанима, школама, установама и удружењима, те уз координацију са мјесним заједницама и предузећима "Чистоћа" и "Еко еуро тим", која ће одвозити отпад.

Извор: Срна