latinica  ћирилица
16/10/2017 |  12:48 ⇒ 13:01 | Аутор: РТРС

Глухаковић: Куповином домаћих производа помаже се њихово брендирање

Министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић рекао је данас у Источном Сарајеву да се куповином домаћих производа помаже њихово брендирање.
Требиње - Сајам домаћих производа "Наше је боље" - Фото: СРНА
Требиње - Сајам домаћих производа "Наше је боље"Фото: СРНА

Нагласио је да је брендирање домаће пољопривредне производње веома важно јер у Српској постоје веома квалитетни производи, као што су ајвар, вина, млијечни производи. Глухаковић је подсјетио да Влада Републике Српске жели да и Јахорини врати сјај из 1984. године и чини све да Олимпијски центар "Јахорина" постане бренд.

"Ово што ми сада чинимо у сфери брендирања наших производа само показује да желимо да помогнемо људима да се одлуче да крену у савремени облик производње", нагласио је Глухаковић.

Он је као примјер навео "Плантаго чајеве" из Бањалуке који су само промјеном паковања постигли много и сада се могу наћи у свим маркетима.

Помоћник министра трговине и туризма Душанка Тегелтија је подсјетила да је Хрватска прије мјесец дана објавила резултате поређења производа који из Њемачке улазе у Хрватску који показују да су од 26 испитаних производа само четири имала исти квалитет и у Њемачкој и Хрватској.

"Ови подаци говоре да увозимо све и свашта и да у БиХ шаљу производе лошијег квалитета. Ми не добијемо `Нутелу` у БиХ онакву каква је у Њемачкој, нити `Милка` чоколаду, ни храну за дјецу, што је поражавајуће", указала је Тегелтија и додала да Министарство, у сарадњи са Привредном комором, широм Српске организује конференције о брендирању и проводи кампању "Наше је боље".

Извор: СРНА