latinica  ћирилица
18/10/2017 |  17:35 ⇒ 19/10/2017 | 07:54 | Аутор: РТРС

Камен темељац за нови фабрички производни погон у Модричи (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик положио је данас у Модричи камен темељац за изградњу новог производног погона предузећа Алфа, у којем ће бити запослено 60 радника.
Камен темељац погона Алфа - Фото: РТРС
Камен темељац погона АлфаФото: РТРС

Додик је истакао да градња новог погона није само успјех овог предузећа, већ локалне заједнице и цијеле Републике Српске.

- Данас треба да славимо и поштујемо, прије свега, људе који обезбјеђују стабилна и дугорочна радна мјеста. Илија Јефтић је такав. Он то чини и зато држава мора да буде уз такве људе и раднике који раде овдје - рекао је Додик новинарима након полагања камена темељца.

Директор предузећа Алфа Илија Јефтић нагласио је да овај погон треба да буде међу првима у Европи по производњи обуће за жене.

- Овдје треба да се запосли од 60 до 80 радника и то искључиво младих људи којима ће то бити први посао. Код нас је неопходна обука радника, а дио нових радника биће обучен у Мађарској, Словачкој и Аустрији - истакао је Јефтић.

Полагању камена темељца за изградњу новог погона присуствовали су министри пољопривреде, шумарства и водопривреде Стево Мирјанић, за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић и здравља и социјалне заштите Драган Богданић, као и начелник општине Модрича Младен Крекић.

Нови погон за произвовдњу женске ципеле биће завршен до маја идуће године. Вриједност инвестиције је милион, а само у машине биће уложено још пола милиона евра.

Начелник општине Модрича Младен Крекић рекао је да је полагање камена темељца за изградњу новог погона предузећа "Алфа" позитивна прича за овај градић, као и да је на састанку са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком и министрима у Влади Републике Српске разговарано и о неким новим пројектима.

"За нас је величанствен тренутак да у посјети општини Модрича буде предсједник Републике Српске са министрима, јако лијеп тренутак да се препозна све оно што је Влада Републике Српске до сада урадила. Управо је предсједник Републике Српске био и предсједник Владе када је много донација долазило и када је Модрича имала безброј пројеката које је урадила", истакао је Крекић.

Он је након састанка са Додиком и министрима изразио захвалност за пројекте које је ова локална заједница добила.

"То ми не можемо заборавити. Било би безобразно заборавити колико је Модрича добила пројеката у неким тренуцима и колико добија сада од предсједника Републике и од предсједника Владе, заједно са министарствима која помажу поједине пројекте и активности у Модричи", нагласио је Крекић.

Он је рекао је да је полагање камена темељца за изградњу новог производног погона предузећа "Алфа", у којем ће бити запослено 60 нових радника, позитивна прича за овај градић.

"Све ово данас је веома позитивно и ја сам поносан што се то тако дешава", истакао је Крекић.

Он је додао да је данас разговарано и о неким новим пројектима.

"То су пројекти уређење Трга `Др Милан Јелић`, у коме ће предсједник Републике Српске сигурно учествовати, разговарали смо и о кишној канализацији и изградњи кружног тока гдје је предсједник Републике наложио директору `Путева Републике Српске` да то буде у сљедећој години. Директор је то прихватио", навео је Крекић.

Он је истакао да су то пројекти који ће значити и побољшање живота и стандарда грађана Модриче, те захвалио свима који су данас дошли у Модричу, са предсједником Додиком на челу.

"Хвала што чините и што нисте никада нисте заборавили Модричу ни у једном тренутку", рекао је Крекић.

Он је нагласио да је општинска власт на располагању свим директорима, не само директору предузећа "Алфа" које је данас било у првом плану. "Наш став је да привредни развој значи много за град уз све ове пројекте о којима смо до сада причали", додао је Крекић.

Одговарајући на питања новинара, он је рекао да је ситуација у Модричи веома стабилна и да у тој општини није било никаквих афера, нити потреса.

"Овде СНСД већ 13. годину држи позицију са коалиционим партнерима и сматрам да ту позицију у овом тренутку сигурно нико не може да угрози. Држаћемо је још дуго с обзиром да знамо како се ради и да подршка постоји са врха, што је кључ успјеха", нагласио је Крекић, који је члан СНСД-а.

Извор: РТРС, Срна