latinica  ћирилица
19/10/2017 |  13:11 | Аутор: РТРС

Човић и Кормак о евроатлантским интеграцијама БиХ

Амерички амбасадор у БиХ Морин Кормак разговарала је данас са предсједавајућим Предсједништва БиХ Драганом Човићем о томе шта је потребно да БиХ уради како би био активиран Акциони план за чланство у НАТО /МАП/.
Драган Човић - Фото: РТРС
Драган ЧовићФото: РТРС

Наводећи да је са Човићем разговарала уочи његове посјете Бриселу, гдје ће се састати са генералним секретаром НАТО-а, Кормакова је поновила да САД подржавају пут БиХ ка НАТО-у и ЕУ.

"Разговарали смо и о Изборном закону БиХ, као и о томе да је за спровођење неопходних реформи потребна подршка свих странака кроз дијалог и компромис, јер ће то осигурати да БиХ напредује на свом европском путу, а не да се удаљава од њега", рекла је Кормакова новинарима у Мостару након састанка са Човићем.

Она је додала да је на састанку било ријечи и о Реформској агенди која је, како каже, веома важна за будућност БиХ.

"То укључује нове кораке, међу којима и закон о акцизама који би омогућио БиХ да добије око пола милијарде евра које може употријебити за изградњу модерног ауто-пута", навела је Кормакова.

Она је напоменула да је разговарано и о изборима у Мостару, који су "кључна ствар", као и о владавини права и закона и потребни да она буде успостављена у БиХ.

Човић у понедјељак, 23. октобра путује у Брисел.

Извор: СРНА