latinica  ћирилица
19/10/2017 |  16:42 ⇒ 29/10/2017 | 08:53 | Аутор: РТРС

Почетак сарадње компанија ЛАНАKО и SBB Solutions

Компанија ЛАНАКО започела је сарадњу са SBB Solutions регионалном платформом компаније SBB за пружање иновативних софтверских рјешења пословним корисницима.
Почетак сарадње компанија Ланако и СББ - Фото: РТРС
Почетак сарадње компанија Ланако и СББФото: РТРС

Овом сарадњом ЛАНАКО употпуњује постојећу понуду малим и средњим предузећима настављајући да обезбјеђује технологију и софтверска рјешења посљедње генерације са циљем унапређења њиховог пословања, али и повећања укупне конкурентност овог сегмента привреде. На овај начин, кроз партнерство са компанијом SBB, креирају се реалне претпоставке да предузећа у регионалним оквирима на квалитетнији начин прихвате бројне бенефите процеса дигиталне трансформације која данас обликује глобални бизнис.

Захваљујући успостављеној сарадњи ЛАНАКО  ће бити у могућности да бизнис корисницима ван Босне и Херцеговине, понуди ЕРП рјешење које ће бити дистрибуирано у моделу SaaS (Software as a Service – софтвер као услуга) из СББ Дата центра у Београду. Овај аутентични "cloud" производ представља јединствену шансу малим и средњим предузећима да уз минимална улагања дођу у посјед изузетно комплексног софтверског рјешења који обједињује пословање, оптимизује процесе и обезбјеђује доношење пословних одлука на бази реалних бизнис параметара. Ово рјешење ће се на тржишту наћи под брендом ЕцоОне.

"Изузетно нам је задовољство да смо на регионалном тржишту присутни и кроз сарадању са компанијом SBB и вјерујемо да ће она у кратком року допринијети квалитетној информатичкој подршци пословању предузећа из овог сегмента привреде. Захваљујући, заједничким напорима у зони експертизе које обе компаније имају, а које су валидиране на глобалном нивоу, успјели смо да најсавременију технологију и софтверско рјешење учинимо широко доступним предузећима из овог сектора привреде. Тржишту ћемо понудити два различита EcoOne пакета који ће таргетирати различите профиле малих и средњих предузећа. Наш заједнички циљ је да из наше сарадње у будућности креирамо сет ЕРП рјешења различитих формата која ће се квалитетно мапирати на различите потребе предузећа у нашем региону", рекао је Драган Нинић, директор сектора са развој пословања компаније ЛАНАКО.

"Сарадњом са Ланаком малим и средњим предузећима омогућавамо лакше усвајање нових трендова које дигитализација са собом доноси у свет бизниса и самим тим дамо им прилику да своје пословање унапреде и подигну на виши ниво. На овај начин предузећима олакшавамо анализу пословања, планирање и доношење одлука" – изјавио је Срђан Томашевић, директор компаније SBB Solutions.