latinica  ћирилица
20/10/2017 |  13:11 ⇒ 13:51 | Аутор: РТРС

Након Крчмара, СДС напустио и Недељко Бараћ из Градишке

У писму које је у посједу РТРС - а, Недељко Бараћ је своју одлуку образложио понижавањима којима су, како је истакао, старији чланови странке изложени од стране руководства СДС - а.
СДС Градишка - Фото: РТРС
СДС ГрадишкаФото: РТРС

"Након 27 година проведених у СДС - у, као први предсједник Одбора СДС - а у Градишци, и човјек који је дао свој велики допринос, као појединац, у стварању Републике Српске донио сам коначну одлуку да више нисам члан Српске демократске странке", наводи се у писму Бараћа.

Истиче да не жели да буде дио странке чији предсједник пријети насиљем у Народној скупштини Републике Српске.

"Надопустиво је да предсједник СДС - а и предсједник Клуба посланика ове странке изговара ријечи као што су: "Ако треба, и тућићемо се у НСРС", па себи постављам питање са ким се он жели да се туче у Народној скупштини која је највиши орган власти Републике Српске и темељ интереса српског народа за чије постојање је дата велика цијена најоданијих синова Републике Српске", истиче Бараћ.

Он констатује да је недопустиво да се одбија разговор код предсједника Републике у присуству представника породица погинулих бораца, ратних војних инвалида, цивилних жртава рата и логораша, поводом ослобађајуће пресуде Насеру Орићу. 

"С ким би предсједник СДС - а желио да разговара о најбитнијим питањима у Републици Српској ако не са представницима свих партија са српским предзнаком", закључује Недељко Бараћ у писму упућеном Секретаријату СДС -а.