latinica  ћирилица
20/10/2017 |  15:06 ⇒ 15:16 | Аутор: РТРС

Радојичић честитао значајан јубилеј ОШ "Бранислав Нушић"

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић присуствовао је данас свечаности у Основној школи "Бранислав Нушић" у насељу Српске Топлице поводом обиљежавања 120 година од оснивања ове школе, једне од најстаријих у граду.
Игор Радојичић - Фото: РТРС
Игор РадојичићФото: РТРС

Радојичић је са ученицима ове школе засадио дрво у школском дворишту, саопштено је из Градске управе.

"Ријетка је прилика да једној образовној установи честитамо овакав јубилеј, 120 година постојања. Школа је била стабилна све вријеме за које се промијенило и неколико држава. Када је отворена, био је то велики тренутак за локалну заједницу", рекао је Радојичић.

Он је навео да школа има двије подручне школе, а за ученике школе из Доњих Кола град је омогућио да пређу у нове просторије мјесне заједнице, тако да имају боље услове за похађање наставе.

Град је ове године учествовао и у уређењу школског дворишта и прилаза школи, иако је финансирање основних школа у надлежности Републике.


Директор ОШ "Бранислав Нушић" Стана Никодиновић Митровић рекла је да су кроз школу прошле многе успјешне генрације и да ће наставити рад са истим ентузијазмом.

"Желимо да у наше младе људе уткамо све што је племенито и оно што их припрема да буду добри, поштени и вриједни чланови овог друштва", нагласила је Митровићева.

Свечаности је присуствовао и Небојша Нушић, управитељ Нушићеве фондације и потомак Бранислава Нушића, заједно са представницима још четири школе из Србије које носе име чувеног књижевника.

"У оквиру Фондације желимо да његујемо сарадњу свих школа које носе име Бранислава Нушића. Ова школа је представник Републике Српске, а у Србији и Македонији има их још неколико", рекао је Небојша Нушић.

Он је нагласио да им је жеља да се, кроз радионице и изучавање Нушићевог дјела, и ђаци и шира јавност упозна о животу Бранислава Нушића.

Извор: СРНА