latinica  ћирилица
20/10/2017 |  15:50 | Аутор: РТРС

Њујоршки магазин: Међу 50 највећих је пет тенисера – нема Ђоковића

Њујоршки магазин GQ, који излази од 1931. године, направио је листу 50 највећих живих спортиста, међу којима је петоро тенисера, али нема Новака Ђоковића.
Новак Ђоковић - Фото: РТРС
Новак ЂоковићФото: РТРС

GQ је од тенисера на листу ставио Серену Вилијамс, Мартину Навратилову, Роџера Федерера, Рафаела Надала и Бјерна Борга.

Швеђанин је описан као рани мајстор модерног тениса орјентисан на игру са основне линије који је био један од најграциознијих спортиста, узор за изглед и понашање, како на тениском терену, тако и у ноћном клубу.

За Федерера је наглашено да се из године у годину враћа након што је отписан и да иако је већ 20 година на терену, још није предао штафету млађима, док се код Надала истичу његова физичка и ментална снага и борба до посљедњег даха за сваки поен.

Серена је представљена као особа која не може да подбаци без обзира на то колико је захтјевна, тешка или чак опасна ситуација у којој се налази. Аутор је подсјетио на 2001. када је почела њена ера. Тада су јој расисти на Индијан Велсу звиждали, а онда је разбила Ким Клајстерс и потом бојкотовала турнир 14 година.

Навратилова је описана као доминантна "машина" која је освојила шест узастопних Вимблдона и укупно 18 Гренд слем титула, 156 недјеља у низу била број 1, што је успјело само Штефи Граф, док сличан друштвени утицај има само горе поменута Американка.

Ту су између осталих НБА звијезде Мајкл Џордан, Леброн Џејмс, Шекил О'Нил, Ален Ајверсон, Коби Брајант, Меџик Џонсон, Хаким Олаџувон, НФЛ играчи Том Брејди, Арон Роџерс, Џери Рајс, Џим Браун, Бери Сендерс, Џеј Џеј Ват, атлетичари Карл Луис, Мајкл Џонсон, Јусеин Болт, хокејаши Вејн Грецки, фудбалери Пеле, Лионел Меси, Кристијано Роналдо, голфер Тајгер Вудс, пливач Мајкл Фелпс, боксер Шугар Реј Леонард, гимнастичарка Нађа Команечи, скејтер Тони Хок, скијашица Линдзи Вон, совјетски рвач Александар Карелин, али и неколико америчких фудбалерки попут Мије Хам.

Извор: Независне