latinica  ћирилица
20/10/2017 |  16:39 ⇒ 18:31 | Аутор: РТРС

Отворена привредно-туристичка манифестација "Дани воћа"

Привредно-туристичка манифестација "Дани воћа" данас је свечано отворена на Тргу младих у Брчком, а грађани су имали прилику да виде изложбу воћа и воћних производа, старих заната и производа брчанских пчелара.
Брчко - Дани воћа - Фото: СРНА
Брчко - Дани воћаФото: СРНА

Манифестацију "Дани воћа" организовало је локално удружење воћара, произвођача ракије и других производа од воћа "Воћни клуб", а подржала брчанска Влада и Министарство трговине и туризма Републике Српске.

Предсједник "Воћног клуба" Саво Лукић каже да је циљ манифестације, која се одржава први пут, промовисање града кроз савремену воћну производњу.

"Град Брчко заслужује овакву манифестацију, јер прерада воћа у овом крају има дугу традицију", истиче Лукић.

Манифестацију је отворио градоначелник Брчко дистрикта Синиша Милић, који је претходно у згради Вијећнице организовао пријем за госте из Србије - Осечине и Блаца, те Козарске Дубице.

Милић је нагласио да му је драго што је ова манифестација отворена и додао да очекује да ће она постати традиција, те да ће посјетиоци размјеном искустава и знања помоћи брчанским прерађивачима воћа да унаприједе локални пољопривредни капацитет.

Замјеник предсједника општине Осечина Ненад Стевановић напоменуо је да ова општина извози половину укупне производње суве шљиве у Србији, те да својим примјером може да буде добар подстрек и воћарима у Брчком.

"Дошли смо овдје, прије свега, да им дамо подршку и пренесемо наша искуства, а циљ оваквих манифестација треба да буде промоција привреда", истакао је Стевановић.

Уз излагаче из Брчко дистрикта, грађанима су се својим производима представили и излагачи из Србије, Хрватске и БиХ.

Извор: СРНА