latinica  ћирилица
21/10/2017 |  14:45 | Аутор: РТРС

Звезда кажњена са 15.000 евра због Келна

Фудбалски клуб Црвена звезда кажњен је са 15.000 евра због испада навијача на гостовању Келну у Лиги Европе, објавила је Европска фудбалска унија (УЕФА).
Нова туча навијача Келна и Звезде, ухапшено 70 особа - Фото: Beta/AP
Нова туча навијача Келна и Звезде, ухапшено 70 особаФото: Beta/AP

Дисциплинска комисија УЕФА санкционисала је црвено-бијеле јер су навијачи бацали тврде предмете у терен и користили пиротехничка средства на мечу 2. кола Х групе одиграног 28. септембра.

Келн је кажњен дупло већом сумом од Црвене звезде због лоше организације утакмице. Црвена звезда је побиједила у Келну 1:0 евроголом Ричмонда Боаћија.

УЕФА је и током љета кажњавала црвено-бијеле због навијача. Проблем су били инциденти на утакмици против малтешке Флоријане када је клуб кажњен утакмицом против Иртиша без присуства навијача на сјеверу. Тада је изречена и новчана казна од 8.000 евра.

Звезда је у међувремену побиједила Иртиш, Спарту и Краснодар и пласирала се у групну фазу ЛЕ. Посљедњи меч у Лиги Европе одиграла је проитв Арсенала у Београду и поражена је са 1:0.

Послије три одиграна меча српски вицешампион има четири бода, колико има и БАТЕ Борисов. "Тобџије" имају девет, а Келн до сада није освојио ни бод.

Извор: Б92