latinica  ћирилица
21/10/2017 |  16:25 ⇒ 21:06 | Аутор: РТРС

У селу Јасенице код Теслића ниче услован дом за породицу Миљић (ВИДЕО)

У селу Јасенице код Теслића ниче услован дом за породицу Миљић, у којој је шесторо дјеце. Гради га Хуманитарна организација "Срби за Србе". Велика је то помоћ за дјецу и њиховог оца, који је тешко страдао у шуми, зарађујући да их прехрани.
Кућа за Миљиће - Фото: РТРС
Кућа за МиљићеФото: РТРС

Преживио је рат и рањавање, али га је несрећа у шуми потпуно онеспособила. У потрази за кором хљеба Драган Миљић из Јасенице код Теслића настрадао је извлачећи дрва прије 10 година и до данас се није опоравио.

Повреда је све зауставила,па и градњу куће за шесторо дјеце. Незавршена кућа је прокишњавала и није била условна за становање . Активисти хуманитарне организације "Срби за Србе" ухватили су се посла, прикупили око 16.000 марака и нови дом за Миљиће, дограђен и уређен, скоро је готов.

"Кроз пројекат 'Тројка из блока' скуљено је око 9.000 маракау новцу и додатно је скупљено још у материјалу кроз лим за кров, грађу, малтер и цемент", истакао је Владимир Вуковић из организације "Срби за Србе".

Остало је још да се ураде фасада и олуци, да би Миљићи до зиме могли да уселе. Међутим, новца нема за унутрашње уређење,а недостаје и намјештај па би свака донација добрих људи добро дошла.

Миљићи имају шесторо дјеце. Три кћерке су се поудале, а тројица синова с родитељима дијеле све недаће. Здрави и весели, нису се дали омести, а у помоћ су им притекли и у школи.

"Ријеч је о заиста доброј дјеци који су вриједни, марљиви и с обзиром на услове и добри ђаци. Ми проналазимо некако начина да ту породицу максимално помажемо. Успјели смо обезбиједити све везано за превоз ученика и обезбиједили смо некакав топли оброк", навео је директор О.Ш. "Доситеј Обрадовић" Блатница Миладин Блатница.

Још само мало помоћи добрих људи па ће Симеун ,Живорад и Немања имати пристојан дом.Сањају кажу и о компјутеру,али им је најпречи кревет јер су до сада спавали на поду.