latinica  ћирилица
22/10/2017 |  09:14 ⇒ 09:15 | Аутор: РТРС

Уручене војне спомен-медаље припадницима акро-групе "Стрижи"

Министар одбране Србије Александар Вулин, у присуству начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубише Диковића, уручио је војне спомен-медаље за изузетан допринос систему одбране припадницима летачког састава акро-групе "Стрижи" Оружаних снага Руске Федерације.
Вулин уручује медаље - Фото: РТС
Вулин уручује медаљеФото: РТС

Вулин је јуче у обраћању окупљеним припадницима Оружаних снага Руске Федерације, рекао да су све присутне на аеродрому Батајница у петак, 20. октобра, учинили поносним и срећним.

"Поносни смо зато што смо могли да вам покажемо у каквој слободној и храброј земљи живимо. Срећни смо што сте нас удостојили ваше пажње, вашег доласка, што смо могли да видимо да људска вјештина, људска врлина могу да пркосе законима природе, што смо били са пријатељима", навео је Вулин.

Он је додао да су "Стрижи" у петак, 20. октобра, у Београду показали да оно што раде, раде најбоље на свету, те да је било лепо присуствовати томе и да из тог разлога Србија хоће да им се захвали, саопштено је из Министарства одбране Србије.

"Желимо да када се вратите кући, имате по чему да нас се сећате, да понекад пређете руком по тој медаљи, да некад, када међу свим оним силним признањима која сте добијали по свету, нађете и ово на коме пише Србија", рекао је Вулин.

Он је додао да са овом медаљом у Србији желе да се чланови групе "Стрижи" понекад сјете људи који су им је дали, људи који су им се искрено дивили, људи који су их искрено завољели, те људи са којима би умјели да се смију и плачу.

"Тако је било и кроз историју, умели смо и да се смијемо и да плачемо и надамо се да ће, време које долази пред нама доносити само смијех, никакве сузе", истакао је Вулин.

Он је додао да су у петак сви присутни на Батајници били срећни и поносни док су гледали слободно српско небо на коме се налазе само пријатељски авиони, слободно српско небо на коме нема зла, са кога не долази претња, слободно српско небо које бира ко ће летјети по њему.

Признања из надлежности министра одбране припадницма Оружаних снага Руске Федерације додијељена су за изузетан допринос у заједничком ангажовању Министарства одбране и Војске Србије и Оружаних снага Руске Федерације у обиљежавању Дана ослобођења Београда у Другом свјетском рату и приказу дијела оперативних способности Војске Србије "Слобода 2017".

Извор: СРНА