latinica  ћирилица
03/11/2017 |  11:16 ⇒ 12:55 | Аутор: РТРС

Приједор: Донација ЗУ "Др Младен Стојановић" (ВИДЕО)

Јавна здравствена установа "Др Младен Стојановић" Приједор од српско-америчког медицинског удружења добила је донацију од 40 нових душека за одјељење гинекологије и акушерства.
Приједор, болница, донација - Фото: РТРС
Приједор, болница, донацијаФото: РТРС

Иако су пацијенти задовољни медицинском услугом, већина и смјештајем, према ријечима руководства болнице, обнова намјештаја је неопходна, а све с циљем бољих услова за бригу пацијената.

У Општој болници Приједор лијече се пацијенти из цијеле регије. Међу њима бројне су и пацијенткиње на одјељењу гинекологије и акушерства.

- Јако смо задовољни медицинским особљем. Доктори и сестре су стварно љубазни и излазе нам у сусрет. Можемо их питати шта год желимо, тако да смо јако задовољни, каже Данијела Режак из Козарске Дубице.

- Задовољна сам особљем, сви су јако пријатни и љубазни. Мислим да дефинитивно треба порадити на смјештају и да су мало удобнији кревети, додаје Невена Поповић из Костајнице.

Кревети ће бити удобнији, јер је донација од 40 нових душека, са потребним непромочивим навлакама, омогућила промјену на цијелом одјељењу.

Међутим, одјељењу Гинекологије и акушерства неопходан је и реанимациони сто у операционој сали.

- Напоменућу да је потребан и вакуум екстрактор који је стар 40 година, па ЦТГ, један апарат, пошто имамо два, каже Дрена Вујовић, начелница Гинекологије и акушерства Опште болнице Приједор.

Приједорска Општа болница покренула је и акцију да донацијама покушају обновити дотрајали намјештај, јер то не могу да ураде средствима ове медициснке установе.

На тај начин замијењени су и душеци на одјељењу интерне медицине. Преостала су још одјељења неурологије, ортопедије и хирургије.

- Ми смо покренули такође донаторске активности у којима су учествовале све општине односно начелници општина које гравитирају нашој болници и градска управа, као и градоначелник града Приједора и добили смо одређена донаторска средства, наводи Мирко Совиљ,директор Опште болнице Приједор.

Побољшати услове за боравак, али и лијечење пацијената основни је циљ, који се не може реализовати без донаторских средстава.

У току је тендерски поступак за набавку постељине и веша који је неопходан у операционим салама.

Планирана је и набавка пиџама и папуча за пацијенте.