latinica  ћирилица
08/11/2017 |  09:50 | Аутор: РТРС

Рекордер Јокић послије меча за памћење открио шта му у глави стално одзвања

Поставивши нови лични НБА рекорд у броју датих поена, Никола Јокић је по завршетку утакмице са Бруклином (112:104) дјеловао расположено као што је и иначе. И, ту негдје и лежи тајна његовог успјеха. Он у кошарци ужива. Толико, да док саиграч Кенет Фарид није почео да се дере на њега да стигне до 50. поена, није ни знао колико је убацио Нетсима.
Никола Јокић  (Фото:NBA) -
Никола Јокић (Фото:NBA)

Српски центар је меч завршио као апсолутни лидер Нагетса, па је услиједило скандирање публике у Денверу "МВП! МВП!".

"То је било забавно", рекао је Јокић послије меча.

Када су га локални новинари упитали зашто је у првој овосезонској утакмици у Денверу шутирао само трипут, а против Бруклина 25, у свом стилу је одговорио да се, просто, тако осјећао:

"Можда се тада нисам осјећао на начин на који је то овога пута био случај. Добро сам се осјећао сада и опробао сам своју срећу", рекао је насмијани Јокић.

Са Бруклином се поигравао, и то уз једну врло посебну посјету - на трибинама су му били родитељи.

"О, треба и са тиме сада да изађем на крај", уз осмијех је поручио српски центар.

На питање како се осјећа када му играчи дају толико често лопту да баш он поентира, одговара скромно, као и увијек када прича о свом кошгетерском учинку:

"Ма, коме год да иде, ви пожелите да му дате лопту. Кенет Фарид је у једном тренутку почео да ми виче 'Убаци 50, убаци 50!'. Еј... Велики је то број", насмијан је остао Јокић.

Такав је био и када је причао о Ол-стар појачању Полу Милсапу, коме је неколико пута поставио квалитетне блокове да би их амерички кошаркаш искористио за ефектна поентирања.

"Јесте ли видјели оне пик-ен-рол потезе? Само, сљедећи пут ће он мени да стане у блок, нисам ја од тих што стоје другима".

На крају је открио како то да је поправио шут баш толико:

"Мислим да сам милион пута шутирао овог љета. И за три поена, и за два, и из продора... Мислим да сам урадио важан посао овог љета. Недостаје ми то. Ем мој родни град, ем мој кум који је радио са мном и драо се на мене. О, то је било забавно. Стварно ми недостаје то. Али, мислим да сам стварно добро радио љетос и ово је само посљедица тога. А мој кум... Е, он вам толико ствара притисак, у оном позитивном смислу, да се само дере 'Ајде, 'ајде, 'ајде! Можеш ти то!". То је на неки начин забавно. И, када дођу утакмице, наравно да је осјећај другачији него тада. Али... и није на неки начин", открио је Јокић шта му то одзвања у глави током НБА наступа.

Извор: Блиц