latinica  ћирилица
08/11/2017 |  11:01 ⇒ 11:12 | Аутор: РТРС

Линта: "Мајке Сребренице" политизују жртве

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оцијенио је срамном изјаву предсједника Удружења "Мајке Сребренице" Мунире Субашић да је преминули руски дипломата Виталиј Чуркин злочинац, те нагласио да то удружење одавно дјелује као политичка странка умјесто да његује сјећање на страдале чланове својих породица.
Миодраг Линта - Фото: ТАНЈУГ
Миодраг ЛинтаФото: ТАНЈУГ

Линта је додао да је овом удружењу посебно засметало откривање споменика Чуркину у Источном Сарајеву само зато што је уложио вето на британску резолуцију о Сребреници у Савјету безбједности УН, чиме је, како је нагласио, одбио да прихвати велику лаж дијела међународне заједнице и бошњачке елите да се у Сребреници тобоже десио геноцид.

"Удружење дуги низ година политизује жртве јер говори само о жртвама свог народа, инсистира да су Срби тобоже главни кривци за грађански рат у БиХ, да начелник Сребренице мора да буде Бошњак, да ратни злочинац Насер Орић мора да буде ослобођен, да у Меморијани центар Поточари не може да дође нико ко не признаје да се у Сребреници тобоже десио геноцид над Бошњацима", истакао је Линта.

Испред галерије "Кућански" у Источном Сарајеву у понедјељак, 6. новембра, откривено је спомен-обиљежје преминулом руском амбасадору у УН Виталију Чуркину.

Извор: Срна