latinica  ћирилица
08/11/2017 |  11:16 | Аутор: РТРС

Калинић: Надлежни да свој посао обаве професионално

Некадашњи предсједник Народне скупштине Републике Српске Драган Калинић рекао је поводом проналаска текста Дејтонског мировног споразума на Палама да је његово принципијелно опредјељење од почетка било да полицијски и правосудни органи Српске, без утицаја са стране, независно раде свој посао, у складу са професионалним нормама и у сагласју са законом.
Драган Калинић (фото: © Sputnik) -
Драган Калинић (фото: © Sputnik)

"При томе полазим од пресумпције невиности ко год да је у питању, а поготово када је ријеч о мом дугогодишњем шефу обезбјеђења и провјереном пријатељу, господину Жељку Кунтошу. За њега увијек могу потврдити да је радио професионално, одговорно и лојално према служби и интересима Републике Српске", рекао је Калинић Срни.

Калинић је додао да га као човјека истински боли и јако смета харанга на његову породицу, а посебно супругу Ану, која већ 10 година у континуитету траје у појединим медијима и која координира са његовим повратком на јавну политичку сцену.

"Недопустиво је да се она, с обзиром на то да није јавна личност, медијски експлоатише, а да то при томе никада није жељела. Добронамјерни ће разумјети да то уништава и наш брак. Нека буде јасно да то нећу дозволити, и у ту сврху користићу сва правна средства заштите", истакао је Калинић.

Он је изразио увјерење да ће у "овом замешатељству око 'Дејтона" током даље истраге истина изаћи на видјело, па ће се сазнати "ко су аутори и коаутори свега овога".

"А због чланова моје породице, који су, ни криви ни дужни, постали колатерална штета моје јавне функције, услиједиће низ тужби пред надлежним судовима", поручио је Калинић.

Припадници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова /МУП/ Српске ухапсили су Жељка Кунтоша 31. октобра на Палама, након што су претресли његов стамбени објекат и пронашли, како је речено, оригиналну верзију Дејтонског споразума.

Извор: СРНА