latinica  ћирилица
08/11/2017 |  11:35 | Аутор: РТРС

Откривено нелегално клађење у Теслићу и Зворнику

Инспектори Одјељења за инспекцијски надзор Републичке управе за игре на срећу открили су нелегално приређивање кладионичких и електронских игара на срећу путем терминала за спортско клађење у угоститељском објекту "Дадо М" у Теслићу и "Фортуна" у Зворнику.
Игре на срећу - Фото: илустрација
Игре на срећуФото: илустрација


Предмети, који су служили за извршење прекршаја одузети су, а против одговорних лица чији су иницијали М.С. и Б.Ђ, која су приредила игре на срећу супротно одредбама Закона, предузете су мјере предвиђене Законом о играма на срећу, саопштено је из Управе.

Инспектори су у спортској кладионици "Бет ин" у Роћевићу, у Зворнику, открили радника који није био пријављен у јединствени систем обвезника доприноса и извршили печаћење објекта у којем се приређују игре на срећу, односно изрекли мјеру забране обављања дјелатности до отклањања неправилности.

Законом о пореском поступку Републике Српске запријећене су новчане казне у износу од 10.000 КМ до 30.000 КМ за правно лице ако не поднесе пријаву за регистрацију обвезника доприноса у јединствени систем, као и за одговорно лице у износу од 3.000 КМ до 9.000 КМ, те заштитна мјера забране обављања дјелатности до отклањања неправилности, а најмање у трајању од 15 дана, која се извршава одмах печаћењем просторија.

Инспектори Републичке управе за игре на срећу и у наредном периоду наставиће са интензивним, планским спровођењем инспекцијских надзора с циљем откривања прекршаја из области игара на срећу, као и прекршаја у вези са непријављивањем радника у јединствени систем обвезника доприноса у складу са Законом о пореском поступку Републике Српске.

Извор: Срна