latinica  ћирилица
08/11/2017 |  13:08 | Аутор: РТРС

Оптужница против два лица због утаје пореза

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Игора Радовановића и Зорана Радовановића због пореске утаје којом је оштећен буџет БиХ за готово 42.000 КМ.
Суд БиХ - Фото: РТРС
Суд БиХФото: РТРС

Игор Радовановић оптужен је да је, радећи у својству директора и лица овлаштеног за заступање у трговинском промету, без ограничења овлаштења предузећа "ЦВС Аквалис" /ЦWС АQУАЛИС/ Сарајево, омогућио Зорану Радовановићу да у име предузећа обавља дјелатности за које није овлаштен и који није евидентирао опорезиви промет у књиговодственим евиденцијама.

Зоран Радовановић није водио евиденцију о пореским пријавама, обрачунавао, пријављивао, нити плаћао порез на додату вриједност, чиме је умањио пореске обавезе предузећа од 1. јанура 2014. године до 31. децембра 2015. године за 41.841 КМ, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Радовановиће Тужилаштво терети да су избјегли плаћање давања прописаних пореским законодавством БиХ, непружањем захтијеваних података о својим стеченим опорезивим приходима, а износ пореза чије се плаћање избјегава прелази износ од 10.000 КМ, чиме су починили кривично дјело пореске утаје или преваре.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

Извор: Срна