latinica  ћирилица
08/11/2017 |  19:12 ⇒ 20:38 | Аутор: РТРС

ДНС обиљежио крсну славу (ВИДЕО)

ДНС планира да на општим изборима освоји 12 до 15 посланичких мјеста у Народној скупштини Српске и два у Представничком дому парламента БиХ, речено је на обиљежавању крсне славе ДНС-а. Предсједник странке Марко Павић очекује и да ће ДНС, испред владајуће коалиције, имати кандидата или за предсједника Српске, или за члана Предсједништва БиХ.
ДНС обиљежио крсну славу - Фото: РТРС
ДНС обиљежио крсну славуФото: РТРС

ДНС никада неће признати да се власт мијења на улици, или пиштаљкама у скупштини, него само на изборима, поручио је Павић. Настављају, каже, са политиком консензуса, договора и унапређења живота свих грађана.

"Не желимо да се блокада власти са нивоа БиХ пренесе у Српску и сигурно је да то нећемо дозволити. Они који покушавају рећи да је криза у Српској варају се, јер тамо гдје се одлуке доносе скупштинском већином нема кризе", истиче Марко Павић, предсједник ДНС-а.

Павић каже да је погрешно пренесен његов став о гласању о суспендовању референдума у Скупштини, прецизирајући да би ДНС био са свима који би гласали за референдум, па и са опозицијом.

Предсједник Скупштине Недељко Чубриловић демантовао је да је америчка амбасадорка, Морин Кормак, пријетила санкцијама због тачке о референдуму.

"Ви знате да је захтјев за повлачење одлуке дошао много прије него је амбасадорка била код нас у посјети, неколико дана. То је био став владајућих странака да се то уради", рекао је Чубриловић.

Обиљежавању крсне славе ДНС-а, уз премијерку Жељку Цвијановић, присуствовали су и други званичници из јавног и политичког живота Српске и Србије.

Лидер Нове Србије, Велимир Илић каже да га са Павићем веже дугогодишње пријатељство, а да је са Чубриловићем сарађивао док је био министар.

Павић се освруно и на иступе предсједника Уједињене Српске и потпредсједника Скупштине, Ненада Стевандића, рекавши да ДНС не подржава његову политику, али да се нада да његово дјеловање неће наштетити коалцији са СНСД-ом.

Предсједник Додик истиче да у коалицији нема никаквих проблема.